Tältä sivulta löydät erilaisia hyödyllisiä työkaluja ja kirjoja, joita voin lämpimästi suositella sinulle. Teen tälle sivulle lisäyksiä aika ajoin, joten kannattaa napata tämä sivu talteen vaikka kirjanmerkkeihisi ja palata tähän aina kun haluat lisää vinkkejä.


Kirjoja

Tähän olen listannut mun suosikki tietokirjat. Aiheina ovat vahvasti itsensä kehittäminen ja yrittäjyys. Jos haluat tietää mitä luen tällä hetkellä, mitä lähden lukemaan seuraavaksi sekä arvosteluni lukemistani kirjoista, käy kurkkaamassa mun GoodReads tili. Sieltä löytyy sekä tietokirjat että fiktiiviset kirjat.

Huom! Olen linkannut kirjat sillä kielellä, jolla itse niitä luen. Luen kirjoja sekä suomeksi että englanniksi.


Työkaluja bloggaajille ym. digiyrittäjille

Hyödyllisiksi ja hyviksi toteamiani työkaluja, joita voin lämpimästi suositella esimerkiksi bloggaajille, Youtuben sisällöntuottajille, some vaikuttajille ynnä muille digiyrittäjille.

WordPress.org

WordPress on yksi suosituimmista verkkosivualustoista ja se on myös minulla käytössä. Tämä alusta tarvitsee toimiakseen hostingpalvelun, josta puhumme lisää seuraavassa kohdassa. WordPressin käyttäjänä sinun ei tarvitse osata koodausta saadaksesi sivusi näyttämään hyvältä. Etsit vain sinulle sopivan teeman (tästäkin puhumme vielä lisää alempana) ja muokkaat sitä helpon ja näppärän muokkaustyökalun avulla haluamasi näköiseksi. Helppoa jopa tällaiselle mitään koodauksesta tietävälle. Lisäksi WordPress on niin universaali, että siihen löytyy todella kattavasti ilmaisia lisäosia, joilla helposti parannat vielä sivujen toimivuutta ja ulkoasua.

Siteground

Siteground on käyttämäni hostingpalvelu. Sen avulla WordPress-sivujen asentaminen on älyttömän helppoa. Napin painallus vain ja sivut ovat toiminnassa. Ei tarvitse kikkailla eikä käydä läpi pitkiä asennusprosesseja. Tämä on tehty todella käyttäjäystävälliseksi, mitä arvostan suuresti. Siteground on muutenkin toiminut kohdallani täysin moitteettomasti ja siksi voin lämpimästi suositella sitä myös sinulle. Sitegroundin kautta voit samalla ottaa sivuillesi oman domainin, joka ei hinnallaan päätä huimaa.

Bluchic

Bluchic tarjoaa kauniita, naisellisia ja erittäin monipuolisia WordPress-teemoja erilaisiin tarpeisiin. Olen ostanut oman verkkosivuni teeman heiltä ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Vaikka nämä teemat ovat rakennettu hyvin naisellisiin asetelmiin, voi sitä naisellisuutta helposti poistaa värejä muuttamalla. Joten ei hätää, jos et halua liian naisellisia sivuja! Voit muokata näitä haluamasi näköiseksi todella helposti.

MailerLite

MailerLite on todella monipuolinen, edullinen ja käyttäjäystävällinen työkalu sähköpostilistan hallintaan. Alle 1000 tilaajan listalla käyttö on täysin ilmaista aina ja tämänkin jälkeen hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä muihin ratkaisuihin verrattuna. Mitään rajoituksia sähköpostien lähettämiseen kuukausitasolla ei ole. Pidän erityisesti MailerLiten käyttöliittymästä, joka on raikas, selkeä ja helppokäyttöinen.

Holvi

Holvin merkittävimpiin palveluihin kuuluvat yritystili, laskutus ja verkkokauppa. Itse käytän Holvia yritykseni pankkitilinä ja tapana myydä tuotteitani ja palveluitani. Asiakas voi sieltä valita haluamansa palvelun ja maksaa sen haluamallaan tavalla. Tämä on siitä kätevä, että maksuliikenneasioita ei tarvitse erikseen hoitaa kolmannen osapuolen kanssa, sillä Holvi hoitaa kaiken puolestasi.

Google Analytics

Google Analytics on tärkeä työkalu kenelle tahansa yrittäjälle. Tämän ilmaisen työkalun avulla saat tietoa muun muassa sivustosi kävijämääristä ja vierailijoiden käyttäytymisestä sivuillasi.

YouCanBook.me

YouCanBook.me on ajanvarausjärjestelmä, jota olen käyttänyt toiminnassani tehdessäni konsultointia. Tämän avulla asiakkaasi voi valita haluamansa ajan ja sinä saat siitä tiedon sähköpostiisi sekä automaattisen lisäyksen Google kalenteriisi. Ei tarvitse enää pallotella viestejä asiakkaan kanssa ajan sopimisesta, mikä syö vain turhaa aikaa. Tästä on olemassa sekä ilmainen että maksullinen versio. Ilmaisella versiolla pääsee jo pitkälle ja siitä voi sitten laajentaa maksulliseen, jos kokee tarvitsevansa sen tarjoamia lisäominaisuuksia.

Hootsuite

Hootsuite on erinomainen työkalu esimerkiksi Twitterin ja Pinterestin julkaisujen ajastamiseen. Se on lisäksi todella kätevä tapa pysyä kärryillä oman alansa ajankohtaisista asioista erilaisten itse määriteltävien ”uutisvirtojen” kautta.

Trello

Trello on projektinhallintajärjestelmä, jossa voi luoda tauluja, rakentaa niiden sisälle erilaisia projekteja ja projektien alle saa vielä luotua erilaisia tehtävälistoja. Sinne saa lisättyä tarvittavia tiedostoja ja linkkejä ja asettaa eri asioille omia deadlineja. Todella kätevä tapa pysyä kärryillä projektien etenemisestä. Trelloa voi käyttää yksin tai tiimin kanssa. Trellostakin on olemassa sekä ilmainen että maksullinen versio ja ilmaisella pärjää jo hyvin pitkälle.

Asana

Asana on toinen projektinhallintajärjestelmä, johon vaihdoin Trellosta. Asana palvelee minun tarpeitani vielä laajemmin. Siellä on aikalailla kaikki samat ominaisuudet kuin Trellossa, mutta lisäksi pystyy luomaan toistuvia tehtäviä, näkemään kaikkien taulujen tehtävät yhdessä kalenterissa (tämä on mahtavaa!) ja lisäksi se tapa, miten Asana yhdistyy Google kalenteriin on minulle parempi.

Canva

Canva on todella kätevä ja monipuolinen työkalu kuvanmuokkaukseen. Sen avulla luot näppärästi vaikka sosiaalisen median kuvat, bannerin verkkosivuillesi tai vaikkapa PDF -muodossa olevan oppaan. Canvasta on myös olemassa sekä ilmainen että maksullinen versio. Mielestäni ilmainen versio riittää hyvin monelle.


Osa sivun linkeistä on affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että ostaessasi tuotteita tai liittyessäsi palveluiden käyttäjäksi linkkini kautta, saatan saada siitä pienen komission. Tästä ei kuitenkaan koidu sinulle minkäänlaista lisäkustannusta, joten voit huoletta tutkia näitä ja miettiä josko ne olisivat sopivia myös sinulle.