Digiyrittäjyys, online yrittäjyys, diginomadi, lifestyle yrittäjyys.. Näitä trendisanoja pyörii tällä hetkellä useita erilaisia, mutta pohjimmiltaan näissä kaikissa puhutaan samasta asiasta. Vapaudesta.

 

Eli mitä on digiyrittäjyys?

Se voi olla mitä ikinä haluat sen olevan! Digiyrittäjyydessä on kyse siitä, että koko yritystoiminta tapahtuu täysin digitaalisesti. Et siis ole sidottuna tiettyyn paikkaan tai välttämättä edes aikaan. Voit työskennellä yrityksesi parissa kotona, kahvilassa tai vaikka Espanjan hiekkarannoilla, sillä se mitä myyt on täysin digitaalisessa muodossa. Sinulla ei tarvitse myöskään olla työaikoja, vaan voit tehdä töitä silloin kun se sinulle tuntuu luontevimmalta. Tarvitset vain tietokoneen ja nettiyhteyden.

 

Mitä voin tehdä digiyrittäjänä?

Tässä vain luovuus on rajana! Voit olla esimerkiksi bloggaaja, vloggaaja tai muu some vaikuttaja, voit kirjoittaa e-kirjoja, luoda verkkokursseja, tarjota Skypen välityksellä asiantuntijapalveluita tai vaikkapa koodailla nettisivuja. Voit siis myydä mitä tahansa osaamista mitä sinulla on.

Oletko joogaohjaaja tai personal trainer? Voit luoda e-oppaita ja verkkokursseja, jotka auttavat asiakkaitasi haasteissaan eteenpäin. Oletko jonkin aiheen asiantuntija? Tarjoa konsultointipalveluita Skypen tai vastaavan videoneuvottelusovelluksen avulla. Onko sinulla vilkas mielikuvitus? Voit kirjoittaa oman romaanin ja julkaista sen e-kirjana. Olen myös nähnyt tapauksia, jossa yrittäjä tekee erilaisia kalenterin sivuja ja muita suunnitteluun liittyviä sivuja tulostettavina tiedostoina (“printables”), joita myydään PDF-tiedostoina.

Vaihtoehtoja on siis todella paljon. Jos haluat lisää ideoita siihen mitä voit tehdä digiyrittäjänä, käy lukemassa toinen tekstini “5+1 tapaa tehdä rahaa digiyrittäjänä”. Siinä käyn läpi enemmän erilaisia ideoita digiyrittäjyyteen.

 

Mitä seuraavaksi?

Heräsikö sinulle unelma omasta digiyrityksestä? Onneksesi voin sanoa, että digiyrityksen aloittamisesta on tehty tänä päivänä todella helppoa. Koska koko ideana on tehdä töitä digitaalisessa muodossa ilman fyysisiä rasitteita (joista koituu suuria kustannuksia) kuten tilavuokria ja materiaalikustannuksia, tällainen konsepti on mahdollista aloittaa hyvinkin pienellä budjetilla esimerkiksi palkkatyön tai koulun ohella ja siirtyä kokopäiväisyyteen sitten kun toiminta on tarpeeksi kasvanut.

Tämä saattaa kuulostaa nyt siltä, että kyseessä olisi jotenkin erityisen helppo tapa työllistyä. Ei. Näin ei ole. Sanoin vain, että digiyrityksen aloittaminen on helppoa, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen ei olekaan enää niin helppoa. Niin kuin minkä tahansa muunkin uran tai yrityksen kanssa, myös digiyrityksen luominen ja kasvattaminen vaatii todella paljon työtä, osaamista ja oikeanlaista ajatusmaailmaa. Varsinkin jos lähdet liikenteeseen nollasta, ilman nimeä. Oman brändin ja tunnettuuden kasvattaminen tyhjästä vaatii panostusta, joka ei tule näkymään heti rahana eli sinun tulee olla valmis antamaan alkuun paljon työpanosta ilman tuloja – ainakaan merkittäviä sellaisia. Jos kuitenkin olet valmis näkemään vaivaa, oppimaan ja kehittymään, on tästä mahdollista rakentaa työ, joka antaa sinulle vapauden elää elämääsi omalla tavallasi.

Kannattaa perehtyä lisää digiyrittäjyyteen. Esimerkiksi Googlaamalla voi löytää paljon hyvää materiaalia. Kannattaa myös miettiä mitä digiyritys sinulta vaatii ja pohtia olisiko se sinulle soveltuva vaihtoehto. Lisäksi kannattaa miettiä sitä omaa liikeideaasi. Mieti esimerkiksi missä olet hyvä ja mihin sinulla löytyy intohimoa sekä mitä aukkoja markkinoilla tällä hetkellä on, joita sinä voisit toiminnallasi täyttää.

Follow my blog with Bloglovin